Worst of Emil&Peter – chambermusic redefined

the-shape-of-worst-ofDen 27 september slår Cirkus Agnas/de Frumerie upp portarna igen. Då blir Worst of Emil&Peter huvudnumret. Emil&Peter är klarinettisten Emil Jonason och pianisten Peter Friis Johansson som var för sig är unika solister av tung kaliber som framträder på scener som Musikverein i Wien och Concertgebouw i Amsterdam. De är entreprenörer och experimentalister, Rising Stars och Artists in Residence. Tillsammans formar de kammarmusikduon Emil&Peter, där de lever ut sina musikaliska lustar och skapar tonala och sceniska landskap där galenskap blandas med allvar och humor med virtuositet. De omdefinierar den kammarmusikaliska upplevelsen och låter inga konventioner sätta gränser.
I föreställningen Worst of Emil&Peter låter duon verk av Joseph Haydn, Olivier Messiaen, Arvo Pärt och Sergej Prokofjev möta Tom Waits och Queen. Filmiska 80-talsklassiker som Flash Gordon och Highlander flimrar förbi med en känsla av att vara i huvudet på John Malkovich eller snarare i huvudena på Emil&Peter. Musiken berikas med inslag av spoken word, electronica och dova monologer. Föreställningen är som att se en svart komedi om människans inre.
Skrivet om Emil&Peter: ”performers with a healthy dose of musical anarchy. First class!” (Opus) och ”music better fit at a café in hell” (SvD).

Se en introduktion till Worst of Emil&Peter.

Köp biljetter här.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *