Konserter

Musorgskijs Tavlor – på en ny utställning

6 maj 2019 på Musikaliska i Stockholm.

Cirkus Agnas/de Frumerie fortsätter att sätta in musikaliska mästerverk i nya klangvärldar. Denna gång är det Joakim Agnas solotrumpetare i Kungliga filharmoniska orkestern som tar sig an Modest Musorgskijs Tavlor på en utställning med nya penslar och färger. I denna nytolkning av verket vävs en jazztrio samman med stråkkvartett och trumpet och publiken får sömlöst vandra med mellan dessa världar och tavlor.

Tavlor på en utställning skrevs ursprungligen 1874 som en pianosvit, men är kanske mest känd i den orkestrerade versionen signerad Maurice Ravel från 1922.

Du får också möta det unga bandet Spacemachine som har ambitionen att bli det första bandet på Mars. Gruppen som släppte sin debutplatta 2017 och har ett svängig och suggestivt sound med en tung percussiv ådra uttryck som hittar influenser i allt från poppiga moogsynthar till jazz.

Biljetter

 

LISAS – Releasekonsert Fiddle & Accordion Conversations

17 november 2018, 18.00 på Musikaliska i Stockholm.

Efter succén med albumet Fiddle & Accordion Conversations tar LISAS steget vidare in i nya musikaliska samtal. Här möter LISAS Trondheimsolistene, en av Nordens mest framsynta stråkorkestrar, och duons klangvärld vidgas och lyfts till nya höjder. Violinisten Lisa Rydberg och accordeonisten Lisa Långbacka har rötterna i folkmusiken men är samtidigt förankrade i andra genrer. I deras kompositioner hörs spår av såväl barock som tango och nutida konstmusik.

Biljetter.

Tidigare konserter

LISAS – Releasekonsert Fiddle & Accordion Conversations

7 mars 2017, 19.00 på Musikaliska i Stockholm.

LISAS Releasekonsert på Cirkus Agnas/de Frumerie, Musikaliska 7 mars 2017 19.00.

Var med om en unik musikupplevelse. Duon LISAS gör på Cirkus Agnas/de Frumerie sin releasekonsert för nya albumet Fiddle and Accordion Conversations. LISAS består av Lisa Rydberg, fiol, och Lisa Långbacka, accordeon. Duon är en rising star på den svenska musikhimlen med sina egensinniga och berörande låtar. De hämtar färgerna till sitt musikskapande ur barocken, svensk och keltisk folkmusik, jazz och tango. Båda Lisorna är utbildade vid Kungliga Musikhögskolan och har var för sig lysande karriärer.

Se ett litet smakprov.

Köp biljetter här.

Lisa Rydberg är riksspelman och barockviolinist. Hon har gett ut fem album på egen hand, bland annat Bach på svenska tillsammans med organisten Gunnar Idenstam.

Lisa Långbacka har sin musikaliska klangbotten i folkmusiken, men rör sig ledigt mellan genrerna och har bland annat varit kapellmästare hos Cullbergbaletten, turnerat med Tomas Ledin och Norrbotten Big Band samt medverkat i Cabaret vid Det Kongelige Teater i Köpenhamn.

LISAS har representerat Sverige i EBU:s (European Radio Union’s) folkmusikfestival i Kroatien, framträtt vid den internationella festivalen Carrefour Mondial de l’Accordeon i Québec, under Glogerfestspillene i Kongsberg, MAfestival i Brügge, vid Musikfestspiele i Potsdam samt gett konserter runtom i Sverige. De har samarbetat med bl.a. violinisten Gjermund Larsen, stråktrion Zilliacus/Persson/Raitinen och Danska Radions Kammarkör.

Musik:
Låtar och kompositioner från LISAS debutalbum

Om konserten:
Konserten är delad i två. Första delen sker i stora salen och den andra i Clara Schumannsalen där du kan njuta av ett fritt jam i avslappnad barmiljö.

 

 

 

 

Worst of Emil&Peter

27 september 2016, 19.00 på Musikaliska i Stockholm.

Worst of Emil&Peter på Cirkus Agnas/de Frumerie 27 september på Musikaliska.
Worst of Emil&Peter på Cirkus Agnas/de Frumerie 27 september på Musikaliska.

Klarinettisten  Emil Jonason och pianisten Peter Friis Johansson är var för sig unika solister av tung kaliber som framträder på scener som Musikverein i Wien och Concertgebouw i Amsterdam. De är entreprenörer och experimentalister, Rising Stars och Artists in Residence. Tillsammans formar de kammarmusikduon Emil&Peter, där de lever ut sina musikaliska lustar och skapar tonala och sceniska landskap där galenskap blandas med allvar och humor med virtuositet. De omdefinierar den kammarmusikaliska upplevelsen och låter inga konventioner sätta gränser.

I föreställningen Worst of Emil&Peter låter duon verk av Joseph Haydn, Olivier Messiaen, Arvo Pärt och Sergej Prokofjev möta Tom Waits och Queen. Filmiska 80-talsklassiker som Flash Gordon och Highlander flimrar förbi med en känsla av att vara i huvudet på John Malkovich eller snarare i huvudena på Emil&Peter. Musiken berikas med inslag av spoken word, electronica och dova monologer. Föreställningen är som att se en svart komedi om människans inre.

Skrivet om Emil&Peter: ”performers with a healthy dose of musical anarchy. First class!” (Opus) och ”music better fit at a café in hell” (SvD).

Köp biljetter.